Dansalliansen

REPERTOARWORKSHOP - SUBJAZZ / Karl-Erik Nedregaard & Knut Arild Flatner

18 - 20 May 2018

REPERTOARWORKSHOP MED ”SUBJAZZ”i ledning av koregrafduon Karl-Erik Nedregaard och Knut Arild Flatner

 

En workshop öppen för professionella yrkesverksamma dansare

Workshopen sker i samarbete mellan Dansalliansen, Kulturakademin och Danscentrum Väst.

--------------------------------------------------------------------------------------------

 

Kursbeskrivning

Subjazz består av den koreografiska duon Karl Erik Nedregaard och Knut Arild Flatner. Subjazz är produktionsbaserad och deras konstnärliga uttryck rör sig främst i gränsen mellan jazz och samtida dans.

Den här workshopen ger en inblick och kunskap i deras koreografiska uttryck där du som deltagare får möjlighet att lära känna och ta del av den repertoar och några av de verk som Subjazz har presenterat på olika scener. Dessa är Styx, Sticks & Stones och Jiggy.

Workshopen omfattar "contemporary jazz", "traditionell jazz" och ”Fosseinspirerad jazz”. Fokus kommer att ligga på tolkning av stilar, uttryck, dynamik och musikalitet. Dagarna avslutas med en informell visning där deltagarna kan bjuda in vänner och bekanta.

 

Om kursledarna

Karl & Knut (Karl Erik Nedregaard och Knut Arild Flatner) är koreografer och danspedagoger utbildade på Statens Ballethögskola i Oslo med vidareutbildning från Los Angeles, New York och Stockholm. Med Subjazz har de koreograferat sina egna verk samt flera beställningsarbeten för professionella danskompanier. De har också koreograferat för bland annat So you think you can dance Scandinavia. Till vardags undervisar de i jazzdans vid Konsthögskolan i Oslo. De har även undervisat i Tyskland, Schweiz, Frankrike och Sverige.

Dansalliansen

Information

Ledare
Startdatum 2018-05-18
Slutdatum 2018-05-20
Tider Fredag 14.00-17.00
Lördag 10.00-17.00
Söndag 10.00-17.00
Antal dagar 3 dagar
Sista ansökningsdag 2018-04-29
Plats Danscentrum Väst
Adress Ärlegatan 3